Nieuws gefilterd op Tweede Kamer

GroenLinks: verlaag energierekening voor huishoudens

De kosten voor de overstap naar schone energie moeten eerlijk verdeeld worden. De overstap zou vooral betaald moeten worden door de grootste vervuilers: bedrijven. Daarom doet GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee vandaag een voorstel om een hogere rekening bij deze bedrijven neer te leggen.
 
Lees verder

GroenLinks wil sociale middenhuur

De leraar, de verpleegkundige, de tramchauffeur hebben iets gemeen: ze werken vaak nog in het hart van een grote stad, maar wonen er niet meer omdat ze er de huur niet meer kunnen betalen. GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders wil dat daaraan een eind komt, en kwam deze week in de Kamer met een voorstel voor sociale middenhuur.

Lees verder

Zes knelpunten in de energietransitie

Tom van der Lee

Bij het debat over de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat presenteert GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee zes concrete knelpunten in de energietransitie. Deze punten gaan onder andere over een aparte regeling voor kleine windmolens, laadpunten en de Postcoderoosregeling. Deze knelpunten zijn relatief eenvoudig op te lossen maar staan de energietransitie onnodig in de weg.

Lees verder

Pagina's