Larisa Landré
Larisa Landré

'Pijndossiers'

Huizen kent verschillende pijndossiers. Sommige daarvan lopen al jaren, zo niet decennia, ander zijn van meer recente datum. Een ding hebben een aantal van die dossiers wel gemeen: dit college is hard op weg de pijn uit de meeste dossiers te halen.

Keucheniusstraat

Recent viel te lezen dat de participatiegroep rond de Keucheniusstraat er uit is: er moet een hofje komen met een multifunctionele benedenverdieping, woningen en een gezellig plein waar vooral horeca welkom is. Verder doet de groep ook aanbevelingen om de rest van het Hart van Huizen aantrekkelijker te maken, zodat ons hoofdwinkelcentrum een echt verblijfsgebied wordt.

Botters

Bij de Huizer historie als vissersdorp horen de Huizer botters. Jarenlang waren zij op zoek naar een goede plek in onze haven. Met de aankoop van de Botterwerf heeft dit college ruimte gecreëerd voor onze mooie botters en een bijzondere werkervaringsplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bewonen kantoorgebouwen

Waar de wens onder een aantal eigenaren al jaren leeft, leek de gemeente nooit enthousiast om kantoorgebouwen om te vormen naar woningen. Dit college ziet de meerwaarde hiervan wel in, en binnenkort worden de eerste appartementen in een voormalig kantoorgebouw opgeleverd. Na de zomer kunnen starters en statushouders hun intrek nemen in het pand Borgstede.

HOV

De pijn is er nog lang niet uit, maar dit college zet alles op alles om de pijn van de HOV-plannen zoveel mogelijk weg te nemen. Het laatste woord over meerijden over het Merk is nog niet gezegd: Huizen legt zich niet neer bij de uitspraak van de stuurgroep dat deze meerijdvariant niet zou voldoen aan de normen.

GroenLinks Huizen is erg tevreden met de voortgang in deze dossiers. Stap voor stap maken we Huizen groener, socialer en meer open!

--- deze column is eerder verschenen in het Nieuwsblad van Huizen ---