Kandidatenlijsten voor Eerste Kamer en Europees parlement na ledenreferendum ongewijzigd

De uitslag van de ledenreferenda van GroenLinks is op 4 december door de referendumcommissie bekendgemaakt. De kandidatenlijsten voor de Eerste Kamer en het Europees parlement blijven ongewijzigd. De definitieve kandidatenlijsten zijn hier te vinden.

Voor de Eerste Kamerverkiezingen en de Europese verkiezingen zijn door de kandidatencommissies twee concept-kandidatenlijsten opgesteld. Deze lijsten werden op 20 november gepresenteerd. Er volgde daarna een interne campagne waarbij de leden van 23 november tot 2 december via twee referenda over de lijsten konden stemmen.

Met deze twee ijzersterke kandidatenlijsten verheugt GroenLinks zich op twee bijzondere verkiezingscampagnes. Met Paul Rosenmöller als lijsttrekker van de Eerste Kamer, en met Bas Eickhout als leider van de groene partijen in Europa gaan we twee belangrijke verkiezingen tegemoet.

Voor persinformatie: Truuske Smits

 

Lees hier het proces verbaal over het ledenreferendum voor de kandidatenlijsten Eerste Kamer: Proces verbaal Eerste Kamer

Lees hier het proces verbaal over het ledenreferendum voor de kandidatenlijsten Europees Parlement: Proces verbaal Europees Parlement