Complimentendag 1
Complimentendag

GroenLinks-compliment voor elektrische auto’s

Bestuurders en eigenaren van elektrische auto’s werden woensdag 1 maart door GroenLinks Huizen verrast met een compliment en een cadeautje. Ieder jaar is het op 1 maart Nationale Complimentendag. GroenLinks Huizen heeft besloten in het kader van deze dag mensen te complimenteren die zich duurzamer vervoeren; zij helpen namelijk mee aan een schone leefomgeving!

GroenLinks Huizen wil graag dat het in Huizen goed wonen blijft. Een schone en gezonde leefomgeving is hiervoor onmisbaar. Door over te stappen van een auto op fossiele brandstoffen op een elektrische of hybride auto, kan elke inwoner bijdragen aan minder uitstoot van uitlaatgassen en het verbruik van aardolie.

Vooral het gebruik van groene stroom voor het laden van de auto maakt veel verschil. De CO2-uitstoot varieert van circa 10 g/km voor een volledig elektrische auto op groene stroom tot 150 g/km voor een plug-in hybride die wordt opgeladen met grijze stroom. Bij een conventionele benzineauto bedraagt de CO2-emissie zo’n 200 g/km.

Een kleine honderd bestuurders en eigenaren van elektrische auto’s en hybride auto’s aan de laadpaal ontvingen van GroenLinks Huizen een leuke ansichtkaart met een zakje zonnebloemzaad als compliment.