Borgstede
Borgstede

Gemeenteraad bezoekt Huizermaatweg 2

Het kantoorpand aan Huizermaatweg 2, ook wel bekend als Borgstede is getransformeerd van kantoor naar wooneenheden voor statushouders en jongeren. Dinsdag 4 oktober bezocht GroenLinks met andere belangstellende (steun-)fracties het project samen met wethouder Marianne Verhagen. We zijn enorm onder de indruk van het werk dat er verzet is!

De gemeenteraad van Huizen is begin december 2015 akkoord gegaan met de plannen en op 18 en 20 oktober worden de woningen al opgeleverd. In minder dan een jaar is dit project dat nu bestaat uit 45 studio’s gerealiseerd! 30 van die studio’s zijn bestemd voor statushouders; mannen en vrouwen die nu nog in AZC’s verspreid door Nederland wonen en de overige 15 woningen zijn voor starters tot en met 25 jaar uit Huizen en de regio.

Medewerkers Ate Wijdeveld (gebiedsontwikkelaar) en Nadine van Hazel (senior medewerker Wonen) lieten ons samen met regio directeur Joan van der Burght van Woningcorporatie de Alliantie enthousiast en trots de studio’s, de gezamenlijke wasruimte met een aantal wasmachines en de opslagboxen in de kelder zien. Wat een prachtige studio’s zagen wij! Van buiten is het gebouw nauwelijks veranderd, maar van binnen des te meer. Er is speels en slim omgegaan met de ruimte, en de studio’s variëren van 18 m2 tot 23 m2. Zo zijn er nu 45 unieke studio’s die allemaal bijzonder aantrekkelijk zijn.

We hebben genoten van dit werkbezoek. We zagen onze verkiezingsleus “kantoren ombouwen tot woningen” verwezenlijkt op een fantastische manier