Ron Schaap
Ron Schaap

D66'er Ron Schaap overleden

Met verslagenheid heeft de GroenLinks-fractie kennis genomen van het overlijden van onze D66-collega, Ron Schaap. Ron overleed vrijdag 5 augustus aan de gevolgen van kanker op 64-jarige leeftijd.

Ron is vele jaren raadslid geweest. In 1994 werd hij onder andere samen met onze huidige wethouder, Gerrit Pas, als kersvers raadslid gekozen.

"Ron was een prettig mens, had altijd veel oog voor het persoonlijke wel en wee."

Ook fractievoorzitter Monica Lemmens heeft sinds 1998 vele jaren samen met Ron in de raad gezeten.

"Ron is altijd een raadslid geweest dat hard werkte voor de gemeente. Buiten dat was hij een collega waar samenwerking heel fijn mee was.
Wij zullen de vriendelijkheid van Ron, zijn betrokkenheid en zijn inzet voor de gemeente erg missen."

Raadslid Larisa Landré herinnert zich vooral zijn enorme maatschappelijke betrokkenheid.

"Ron probeerde niet alleen via de politiek de wereld een mooiere plek te maken. Zijn jarenlange inzet voor het welzijnswerk van Huizen is typerend voor de betrokkenheid van Ron bij de mensen die het minder goed in het leven hebben.

Ron is vanaf dag 1 dat ik het gemeentehuis binnenstapte altijd warm en hartelijk geweest, ook als we het politiek oneens waren met elkaar."

Een van de laatste acitiviteiten die wij samen met Ron ondernamen was het inzamelen van taxussnoeisel bij het gemeentehuis op 27 juni 2015. Nietsvermoedend hielp hij dit ingrediënt voor kankermedicatie te verzamelen, waarvan de opbrengst naar de chemotuin van Tergooi Ziekenhuizen is gegaan. Deze actie was een initatief van Ron.

Wij zullen hem zo herinneren: vrolijk, warm en betrokken, altijd bereid om een helpende hand uit te steken. We zullen hem missen.

Zijn vrouw en (schoon-)kinderen wensen we erg veel sterkte toe.

Inzamelen taxussnoeisel met Ron
Inzamelen taxussnoeisel met Ron