Nieuws

Huizen heeft jeugdkrant

Deze week hebben de meeste inwoners van Huizen een jeugdkrant van de gemeente in de bus gekregen. Deze jeugdkrant is opgesteld in nauwe samenwerking met GroenLinks, en bedoeld voor iedereen die met kinderen te maken heeft. Met de krant hopen we dat mensen geïnformeerd raken over het jeugdbeleid in Huizen.

Lees verder

GroenLinks-compliment voor elektrische auto’s

Complimentendag 1

Bestuurders en eigenaren van elektrische auto’s werden woensdag 1 maart door GroenLinks Huizen verrast met een compliment en een cadeautje. Ieder jaar is het op 1 maart Nationale Complimentendag. GroenLinks Huizen heeft besloten in het kader van deze dag mensen te complimenteren die zich duurzamer vervoeren; zij helpen namelijk mee aan een schone leefomgeving!

Lees verder

NLdoet op de vogeleilandjes van Huizen

Vogeleilandjes Huizen

Voor de kust van Huizen, ter hoogte van de werkhaven, liggen een aantal vogeleilandjes. Deze eilanden zijn speciaal aangelegd door de overheid om vogels een veilige broedplek te geven. Door onduidelijkheid over het beheer is er veel achterstallig onderhoud en zijn de eilandjes volgegroeid met bomen. GroenLinks Huizen helpt de gemeente tijdens NLdoet om een eiland weer kaal te maken.

Lees verder

‘Schijtziek van die kutrook!’

De titel van deze column is een van de ontvangen meldingen op het meldpunt houtrookoverlast van GroenLinks Huizen. Het meldpunt bestaat sinds afgelopen december en geeft ons meer inzicht in hoeveel inwoners overlast hebben van houtrook en hoe zij dat ervaren. De berichten stromen binnen, het onderwerp leeft in Huizen! Maar wat is houtrook precies?

Lees verder

GroenLinks Huizen lanceert meldpunt houtrookoverlast

Houtrookoverlast

Veel mensen stoken tegenwoordig weer met hout. De vrijgekomen houtrook is voor veel inwoners een overlast. Fijnstof, kankerverwekkende PAK’s en andere giftige stoffen komen vrij bij de verbranding van hout. Longpatiënten, kinderen en ouderen zijn de meest kwetsbare groepen die hierdoor luchtwegklachten oplopen. GroenLinks Huizen wil weten hoe het zit met overlast van de houtrook in de gemeente en lanceert daarom een meldpunt houtrookoverlast.

Lees verder

'Onze jongeren'

Huizen, de haven van ‘t Gooi, is een dorp dat het slachtoffer is van haar geografische positie. Het ligt ver van, maar toch dicht bij de grote steden Amsterdam en Utrecht.  Twee geliefde steden onder jongeren;  vooral studenten kiezen er vaak voor om Huizen te verruilen voor het actieve, cultuurrijke en aantrekkelijke stadsleven. Het is bekend dat veel jongeren hun geluk zoeken in steden waar meer kans is op adequaat vervolgonderwijs, genoeg  werkgelegenheid en betere levensomstandigheden.

Lees verder

Pagina's