Nieuws

GroenLinks Huizen zet in op een sterk verkiezingsresultaat!

De huidige fractie

Met een ambitieus verkiezingsprogramma en een mooie kandidatenlijst zet GroenLinks Huizen op 21 maart 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen in op groei. De afgelopen collegeperiode hebben wethouder Gerrit Pas en de raadsleden Monica Lemmens en Larisa Landré al veel aangepakt en verbeterd in de gemeente. GroenLinks vindt dat Huizen nog groener en socialer kan en wil dat gaan doen met minstens drie raadsleden. Wie zich nog wil aansluiten en overweegt om zich kandidaat te stellen voor de verkiezingen kan zich deze maand nog aanmelden.

Lees verder

Afdeling benoemt nieuwe bestuursleden

Landré-Boekschoten, Wichers Schreur, Damen, Hogeweg en Landré

Na een flink aantal jaren waarin voorzitter Ben Wichers Schreur en penningmeester Els Hogeweg de kar alleen hebben getrokken, is het bestuur van GroenLinks Huizen-Laren-Blaricum nu op volle sterkte met drie nieuwe bestuursleden. Er blijft echter ruimte voor meer frisse gezichten!

Lees verder

GroenLinks Huizen presenteert rapport houtrookoverlast

Rapport Houtrookoverlast

Veel mensen stoken tegenwoordig weer met hout. Daar genieten mensen van, maar de vrijgekomen houtrook veroorzaakt ook veel overlast in de vorm van geurhinder, gezondheidsklachten en roetneerslag. Fijnstof, kankerverwekkende PAK’s en andere giftige stoffen komen vrij bij de verbranding van hout.  Longpatiënten, kinderen en ouderen zijn de meest kwetsbare groepen die hierdoor luchtwegklachten op kunnen lopen.

Lees verder

Huizen heeft jeugdkrant

Deze week hebben de meeste inwoners van Huizen een jeugdkrant van de gemeente in de bus gekregen. Deze jeugdkrant is opgesteld in nauwe samenwerking met GroenLinks, en bedoeld voor iedereen die met kinderen te maken heeft. Met de krant hopen we dat mensen geïnformeerd raken over het jeugdbeleid in Huizen.

Lees verder

GroenLinks-compliment voor elektrische auto’s

Complimentendag 1

Bestuurders en eigenaren van elektrische auto’s werden woensdag 1 maart door GroenLinks Huizen verrast met een compliment en een cadeautje. Ieder jaar is het op 1 maart Nationale Complimentendag. GroenLinks Huizen heeft besloten in het kader van deze dag mensen te complimenteren die zich duurzamer vervoeren; zij helpen namelijk mee aan een schone leefomgeving!

Lees verder

NLdoet op de vogeleilandjes van Huizen

Vogeleilandjes Huizen

Voor de kust van Huizen, ter hoogte van de werkhaven, liggen een aantal vogeleilandjes. Deze eilanden zijn speciaal aangelegd door de overheid om vogels een veilige broedplek te geven. Door onduidelijkheid over het beheer is er veel achterstallig onderhoud en zijn de eilandjes volgegroeid met bomen. GroenLinks Huizen helpt de gemeente tijdens NLdoet om een eiland weer kaal te maken.

Lees verder

Pagina's