Nieuws

Goede mbo-stages onmisbaar voor zorgsector

Jongeren

Mbo-studenten die stage lopen hebben betere begeleiding nodig. Ook moet het voor hen eenvoudiger zijn om klachten over stages te melden. Dat stelt GroenLinks in een schriftelijk overleg over stagemisbruik.
 

Lees verder

Uitstel invoering Omgevingswet voedt twijfels

De grote twijfels en zorgen die er al waren over de nieuwe Omgevingswet, zijn toegenomen nu de minister de invoering ervan heeft uitgesteld. “Invoering van deze mega-wet op deze korte termijn was vragen om moeilijkheden,” zegt Tweede Kamerlid Paul Smeulders.

Lees verder

Breng patent vaccin Corona onder bij Wereld Gezondheidsorganisatie

Als er een vaccin beschikbaar komt tegen Corona, mag dat niet in handen zijn van één farmaceutisch bedrijf of één land, maar moet dat beschikbaar komen voor de hele wereld. Alle eigendomsrechten en kennis over een vaccin, medicatie en coronatests moeten daarom ondergebracht worden bij de Wereld Gezondsheidsorganisatie (WHO). Daarvoor pleit GroenLinks-leider Jesse Klaver. Hij wil dat Nederland het voorstel van Costa Rica bijvalt bij de Algemene Vergadering van de WHO in mei.

Lees verder

Solidariteitsheffing voor streamingsdiensten

streamingsdiensten

Streamingsdiensten, zoals Netflix, verdienen extra geld nu mensen veel meer thuis zijn. Tegelijkertijd zitten veel acteurs, muzikanten en andere creatieve makers zonder inkomen. Morgen hebben de EU-cultuurministers een videoconferentie over hoe de culturele sector door de coronacrisis heen geholpen kan worden.

Lees verder

Geldproblemen door corona? Vraag om hulp!

geld

Vanwege de coronacrisis hebben veel mensen zorgen over hun financiële situatie. Zij hebben plotseling geen of minder werk, en kunnen de vaste lasten moeilijk betalen. Waar kun je vragen om hulp? GroenLinks zette het op een rij.

Lees verder

Solidariteit met de armste landen

Corona wereldwijd

De gevolgen van het coronavirus treffen de allerarmsten van de wereld het hardst. Zo is in sommige Afrikaanse landen slechts 1 IC-bed beschikbaar voor een miljoen inwoners. De Nederlandse overheid heeft inmiddels een bijdrage van 100 miljoen euro toegezegd. Ook volgens minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking is dit slechts ‘een druppel op een gloeiende plaat.’ Afgelopen vrijdag stelde Isabelle Diks de minister namens GroenLinks daarom schriftelijk vragen. Lees hieronder meer.

 

Lees verder

Pagina's